Fremme af design af cirkulær plastemballage gennem projekter og samarbejdebaseret plast til emballage
Dato
11. Apr 2024
Lokation
Online
På denne workshop vil du udvikle fremtidige projekter og fælles tiltag med fokus på cirkulært design af plastemballage sammen med nøgleinteressenter fra Danmark, Belgien, Portugal og Sverige – og du er inviteret med!
Innovative SMV’er, vidensinstitutioner, offentlige interessenter og andre eksperter fra forskellige EU-regioner er gået sammen for at identificere de mest presserende udfordringer for en cirkulær økonomi i plast- og emballageindustrien. For at tackle disse udfordringer har de udviklet nye ideer og emner til fælles handling, som kan bidrage til at øge det cirkulære design af plastemballage. Ved at deltage i denne workshop kan du være med til at udvikle projekter og planlægge fælles tiltag og samtidig opbygge nye partnerskaber med aktører fra andre regioner.
Emner og ideer for fælles handlinger
Fremtidige projekter kan fokusere på kapacitetsopbygning og informeret beslutningstagning for emballageproducenter og kan f.eks. omfatte tiltag til at:
- Etablere en fælles platform/videnbank på tværs af lande for at dele bedste praksis og principper fra eksisterende designvejledninger.
- Dele data, så producenterne kan forstå afvejningen af funktionalitet, genanvendelighed og genanvendelighed, når de vælger alternative materialer eller designs.
- Test og implementer principper fra designguiderne på tværs af værdikæden. Del erfaringer og data fra testene på tværs af regioner for at muliggøre sammenligning.
- Demonstrere fordelene og udfordringerne ved LCA og andre metoder til konsekvensanalyse for at give input til etableringen af et samlet system.
- Dele viden om materialer og materialesammensætninger, der er vanskelige at genbruge eller genanvende, og som derfor bør undgås i fremtidig produktion (herunder blandet plast).
Program
kl. 10.00 – 12.00
- Introduktion
- Tværregionale udfordringer for cirkulært design af plastemballage
- Hør hvilke emner for fremtidige projekter og handlinger, der er blevet foreslået af aktører fra Danmark, Belgien, Portugal og Sverige.
- Øvelse: Fælles udvikling af handlingsplaner for fælles projekter
- Finansiering af fælles projekter
- Introduktion til det internationale cleantech-netværk, ICN
- Næste skridt for at engagere sig i fremtidige projekter
Workshoppen er en del af 3R Connect – Reduce, Reuse and Rethink projektet.
Er du mere interesseret i implementering af fødevareemballage eller Projektudvikling af biobaseret materiale i emballage afholder projektet workshop d. 9/04 som du kan læse mere om her samt d. 10/4, som du kan læse mere om her.
Du kan også følge projektet via LinkedIn eller på dens online platform, hvor du kan se resultater fra tidligere workshops og følge andre aktører, der har været en del af workshoppene.
Workshoppen og projektet er finansieret af Den Europæiske Union. Synspunkter og holdninger, der kommer til udtryk, er kun forfatternes og afspejler ikke nødvendigvis Den Europæiske Unions eller Forvaltningsorganet for Det Europæiske Innovationsråd og SMV’ers (EISMEA) synspunkter og holdninger. Hverken Den Europæiske Union eller den bevilgende myndighed kan holdes ansvarlig for dem.
Vil du vide mere?
-
Emilie Kamuk Christiansen
Senior Projektleder
Tel +45 29 60 39 18
ekc@cleancluster.dk
Linkedin