Om Clean

Clean er Danmarks vand- og miljøklynge og vores vision er, at danske virksomheder skal være verdensførende inden for vand- og miljøområdet. Vi binder virksomheder, forsyninger, videninstitutioner og det offentlige sammen om markedsdreven grøn innovation i Danmark og i udlandet.

Innovation, vækst, vand- og miljøteknologi

I Danmarks vand- og miljøklynge mødes små og mellemstore virksomheder med store virksomheder, iværksættere, forsyninger, kommuner, regioner og videninstitutioner. Fælles for alle er, at de arbejder med Vand i teknosfæren, Klimatilpasning, Luft, Ressourcer og/eller Jord, vand & natur.

Sammen med stærke partnere åbner vi døre for innovation og forretningsmuligheder nationalt og internationalt, og sætter skub på virksomheders vækst og den grønne omstilling.

Vi understøtter vand- og miljøvirksomheders vækst og beskæftigelse gennem videnspredning & kompetenceudvikling, matchmaking & netværk, samarbejdsprojekter og internationalisering.

Hvad er en klynge?

En klynge er et centralt virkemiddel i det samlede danske innovations- og erhvervsfremmesystem. En klynge er et erhvervs-og/eller teknologifællesskab for virksomheder, offentlige aktører, videninstitutioner, brancheorganisationer m.fl., som sammen arbejder for at skabe udvikling, innovation inden for et område, og for at accelerere vækst og værdiskabelse.

Samarbejdet er motiveret af, at det giver konkurrencemæssige fordele, som den enkelte virksomhed ikke kan opnå alene.

Finansieret

Vi er en privat-offentlig virksomhed, der bl.a. er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Union. Gennem projekter, innovation og stærke partnerskaber arbejder vi sammen med vand- og miljøteknologiske danske virksomheder.

Stærke partnerskaber og FNs verdensmål

I Clean binder vi virksomheder, forsyninger, videninstitutioner og det offentlige sammen om markedsdreven grøn innovation i Danmark og internationalt. Vi sætter mennesker og organisationer sammen i gensidigt nyttige partnerskaber, så vi får et aktivt samspil i det danske økosystem inden for miljøteknologi.

Danmarks vand- og miljøklynge bidrager direkte til FNs verdensmål på flere områder, da miljøteknologi fokuserer på at forbedre miljøet eller minimere de negative påvirkninger på miljøet gennem partnerskaber.

Danmark skal gå forrest og udvikle og implementere grønne løsninger – til gavn for kloden og for dansk økonomi. Sammen sætter vi skub på den grønne omstilling og sætter fokus på at løse miljøudfordringerne – både herhjemme og ude i verden.

Vær med til at løse fremtidens miljøudfordringer – bliv medlem i dag!

Vores værdigrundlag

I Clean arbejder og guider vores værdier os i hvordan vi arbejder og er.

 • Proaktive
  Vi går altid forrest og er opsøgende i vores arbejde. Om det er omkring viden, samarbejder eller projekter.
 • Bæredygtighed
  Hvert projekt og samarbejde har fokus på at sikre holdbare og positive resultater for miljøet og samfundet.
 • Samarbejde
  Vi løfter bedst i flok. Derfor søger vi altid samarbejdets vej og mener, at to er bedre end én.
 • Engageret
  Vi brænder for miljøet og for den gode løsning, der kan løfte miljøområdet. Derfor interessere og involvere vi os i vores medlemmer og projekter.
 • Diversitet
  Vi tror på, at forskellighed styrker hinandens løsninger og skaber størst værdi for alle. Alle er velkomne i Clean uanset køn, tro, etnicitet, alder, baggrund m.m.
 • Åbne og ærlige
  Der er højt til loftet i Clean, og alles meninger er velkomne. Hos os kan man sige hvad man vil. Vi kommunikerer åbent og ærligt til hinanden og til vores samarbejdspartnere.

 

Læs mere

Sådan arbejder vi

Medarbejdere

Bestyrelse

Presserum