27. feb 2024

TheNewSort: LOOP gør en forskel for Startup

TheNewSort laver digitale løsninger, der gør muligt for borgere at sortere affald bedst muligt – med fokus på at forbedre genanvendelsesraten. Til april tager de sammen med Clean til LOOP Forum for tredje år i træk, hvor de vil vise deres nyeste løsninger frem til besøgende.

 

TheNewSort har netop skabt en app, der bruges at registrere genstande fra direkte genbrug. Løsningen er innovativ og intuitiv at benytte. Derfor glæder co-founder Claus Holmen sig til at vise den frem sammen med andre nye løsninger til årets cirkulære økonomi messe:

 

Vi glæder os til LOOP. Det har givet os gode kontakter – endda en kontakt, som har resulteret i et helt nyt produkt, vi lige har lanceret, som vi ellers ikke havde fået ideen til. På den måde har LOOP betydet en forskel for os som startup – ingen tvivl om det.

 

Den nye løsning er skabt i samarbejde med ARGO i Roskilde, hvor man som repræsentant for – i første omgang – en humanitær organisation og senere som privat borger kan tage et billede af en genstand på genbrugspladsen, som man kan tage med hjem. Ved at registrere genstanden i den rigtige kategori kan ARGO bedre regne deres genanvendelsesrate og CO2-besparelse.

 

Vi regner med at introducere nye tiltag i appen, som stimulerer genbrug, og giver alle kommuner og affaldsselskaber mulighed for at deltage – Claus Holmen

 

Hele idéen er, at vi som forbrugere skal blive bedre til at genanvende end at smide ud. Det er et vigtigt element for at øge vores cirkulære økonomi, som i dag er på 4 %.

 

Læs mere om Danmarks cirkularitets rapport

 

Forbedret sorteringsguide giver mere genbrug

Udover at vise appen frem til LOOP, vil Claus Holmen også til at vise en ny sorteringsguide frem, som han og teamet har arbejdet på. Sorteringsguiden fletter fire guides sammen og forenkler og ensarter teksten og anvisninger, så borgere bedre kan forstå, hvordan materialer skal sorteres.

 

Den her guide vil vi gerne hen over tid have til at fokusere mere på genbrug, så bortskaffelse bliver mindre attraktivt. Vi lancerer guiden hos Renosyd snart og derefter hos andre kommuner – Claus Holmen

 

De rigtige aktører samlet det rigtige sted

Claus Holmen og TheNewSort-teamet glæder sig til d. 24. april, hvor LOOP åbner dørene op for tredje år i streg. LOOP Forum er en årlig messe, hvor aktører inden for cirkulær økonomi, affald og ressourcer mødes til to dages inspiration og debat for at realisere den grønne omstilling.

 

Clean har siden begyndelsen givet startups og medlemmer mulighed for at deltage gratis på LOOP. TheNewSort har været med alle årene, og det er der en særlig grund til:

 

Andre messer er primært til private. LOOP samler dem, der kan træffe beslutningerne, politikerne, meningsdannere og virksomheder. De kommer alle på LOOP. Vi vil rigtig gerne møde folk og få inputs, og derfor tager vi til LOOP, for der kan det hele ske – Claus Holmen

 

Deltag gratis i LOOP her

 

Cleans aktiviteter og udstillingsområde på LOOP Forum er medfinansieret af Uddanneles- og Forskningsstyrelsen, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Union.


Vil du vide mere?


Aktuelt

Alle nyheder
Nyhed

17. apr 2024

Clean er igen i år vært for Tech Tour med over 45 investorer

Nyhed

2. apr 2024

Syv danske virksomheder modtager midler til internationale aktiviteter

Case

20. mar 2024

EWA Sensors: En simpel sensor med komplekse data

Nyhed

13. mar 2024

800.000 kr. tildelt projekter med fokus på vand- og miljøteknologiske løsninger

Case

13. feb 2024

Fremtidens carbon capture – Forebyggelse af biprodukter af aminbaseret CO2-fangst

Case

8. feb 2024

Kleen Hub: En lokal løsning med global Indflydelse på engangsaffald

Clean og Danish Export Association indgår afalte om større samarbejde. Fra venstre: Scott Allison (Clean), James Armour (Clean), Ilse Korsvang (DEA) og Klaus Kattenhøj (DEA). (c) Clean
Nyhed

30. jan 2024

Clean og Danish Export Association indgår aftale

Nyhed

19. jan 2024

Fem SMV’er modtager støtte til international satsning

Nyhed

11. dec 2023

Ny hjemmeside og opdateret visuel identitet for Clean

Nyhed

21. nov 2023

195 mio. kr. skal hjælpe virksomheder med at mindske deres klimaaftryk