2. apr 2024

Syv danske virksomheder modtager midler til internationale aktiviteter

Syv danske vand- og miljøteknologiske virksomheder har gennem Clean modtager 50.000 kr. hver til at udforske og udvikle internationale aktiviteter og partnerskaber.

Clean arbejder hårdt i 2024 for at fremme danske vand- og miljøløsninger. Derfor er der oprettet en international funding mulighed, medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremme bestyrelse og Den Europæiske Union, hvor danske små og mellemstore virksomheder kan få hjælp til aat teste og implementere deres innovative løsninger i udlandet.

 

Virksomheder der har modtager funding

Syv innovative virksomheder har modtaget støtte gennem Clean til at komme til udlandet med deres løsninger. Virksomhederne og deres løsning de vil ud i verden med inkluderer:

 

Grounded – De har udviklet en kaffekop af kaffegrums, der kan minimere ressourceforbruget markant ved produktion af engangskopper. De vil med midlerne samarbejde med tyske Food and more Company om at nedbringe forbruget i Tyskland.

Klarifi – De vil med midlerne præsentere deres digitale løsning til spildevandsselskaber i USA for at komme bedre ind på det amerikanske marked. Deres løsning består i en platform, hvor restriktioner og tilladelser på forskellige niveauer er samlet for at give et bedre overblik.

WaterZerv – Med partnerskabet og midlerne vil WaterZerv besøge USA i forbindelse med en delegationstur for at møde potentielle kunder. Deres løsning kaldes ”InflowGo” og er en AI-accelereret stormflodsmodel til klimatilpasningsplanlægning.

TEMcompany – De har skabt en løsning, til at scanne og kortlægge undergrunden så fejlboringer kan minimeres når man skal finde vand. De vil med midlerne arbejde tættere sammen med indiske samarbejdspartnere for at få deres løsning til Indien.

FaunaPhotonics – De har skabt en løsning, hvor insekter kan tælles og monitoreres via et kamera i stedet for at have biologer ude i marken. Med midlerne vil de være en del af et spansk projekt omkring grønne tage og deres indvirkning på biodiversiteten i Spanien. Samtidig vil de forsøge at komme ind på det spanske marked.

DRYP – Der er store udfordringer i Vestbengalen med grundvandshåndtering. Det vil DRYP sammen med to indiske partnere prøve at løse ved hjælp af DRYPs IoT-løsning.

InfoTiles – De har skabt en vandmåler, der kan integreres problemtfit med eksisterende målere så vandforbrug kan optimeres. Gennem et partnerskab og med midlerne vil de kontakte det hollandske selskab Dunea og se om de kan samarbejde mere.

 

Finansiering giver et rygstød til virksomhederne og er for nogle starten for en spændende udvikling, der kan styrke dansk vand- og miljøteknologi internationalt i den nærmeste fremtid.

 

Er du klar til det internationale marked?

Fordi tilbagemeldingen og interessen for internationale partnerskaber er stor, har Clean åbnet anden runde af finansieringsprogrammet ” International Finansiering for SMV’er” med deadline 8. maj 2024. Læs mere og ansøg her.

 

Partnerskaberne er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Den Europæiske Union og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

 


Aktuelt

Alle nyheder
Nyhed

17. maj 2024

Otte nye videnbroprojekter godkendt til test og demo af miljøteknologiske løsninger

Case

15. maj 2024

Updrift Copenhagen: Bæredygtig klimatilpasning

Nyhed

15. maj 2024

Tre medlemmer af Clean får midler til internationale muligheder

Nyhed

17. apr 2024

Clean er igen i år vært for Tech Tour med over 45 investorer

Case

20. mar 2024

EWA Sensors: En simpel sensor med komplekse data

Nyhed

13. mar 2024

800.000 kr. tildelt projekter med fokus på vand- og miljøteknologiske løsninger

Case

27. feb 2024

TheNewSort: LOOP gør en forskel for Startup

Case

13. feb 2024

Fremtidens carbon capture – Forebyggelse af biprodukter af aminbaseret CO2-fangst

Case

8. feb 2024

Kleen Hub: En lokal løsning med global Indflydelse på engangsaffald

Clean og Danish Export Association indgår afalte om større samarbejde. Fra venstre: Scott Allison (Clean), James Armour (Clean), Ilse Korsvang (DEA) og Klaus Kattenhøj (DEA). (c) Clean
Nyhed

30. jan 2024

Clean og Danish Export Association indgår aftale

Nyhed

19. jan 2024

Fem SMV’er modtager støtte til international satsning

Nyhed

11. dec 2023

Ny hjemmeside og opdateret visuel identitet for Clean