20. mar 2024

EWA Sensors: En simpel sensor med komplekse data

EWA Sensors har skabt en løsning, som kan monitorere tilstanden på alle maskiner, så service kan planlægges og driften ikke forstyrres. Løsningen er en sensor, som er kompakt og ikke større end en kaffekop i omkreds, som monteres udenpå maskinen for at indsamle data. Til maj skal EWA Sensors founder, Eva Kühne med til IFAT i München for at vise teknologien frem til førende maskinproducenter gennem Cleans stand.

 

Siden 2020 har Eva Kühne udviklet og skabt en unik sensor. Det unikke er, at den er udstyret med “edge computing”, hvilket gør den i stand til at registrere fejl, uanset maskintype eller driftsmiljø. Samtidig har Eva sørget for, at alt data og logik sidder i sensoren lokalt, som så kan overføres til skyen, når der er behov for det. Det gør sensoren meget kompleks, men stadig simpel at montere og anvende:

 

Sensoren ser simpel ud, men den er uhyre kompleks inden i. Jeg giver data på maskinniveau og vil gerne spille ind i de større løsninger, da data er guld – Eva Kühne, founder, EWA Sensors.

 

Sensoren kræver ingen manuel indstilling eller programmering til en specifik maskine. Den er i stand til at identificere og tilpasse sig maskinen selvstændigt. Ved blot at fastgøre sensoren med et selvklæbende middel, vil den automatisk registrere maskinen og dens arbejdsmåde. Dette muliggør servicering af produktionsmaskinen, inden situationen bliver kritisk og potentielt omkostningsfuld.

 

Generelt kan nedbrud i produktionen koste op til 260.000 USD pr. time. Her kan sensoren hjælpe med at finde fejl før det bliver kritisk – Eva Kühne.

 

Udstiller på verdens største miljømesse

Til maj får Eva muligheden for at præsentere sin løsning på en af verdens største miljøteknologiske messer, IFAT, gennem den danske pavillon og Danmarks vand- og miljøklynge. Med næsten 3.000 udstillere og knap 119.000 besøgende er IFAT den optimale platform til at møde både nye og eksisterende kunder.

Målet for Eva er at komme i kontakt med to til tre nye kunder og skabe større synlighed for hendes enmandsvirksomhed.

 

Jeg ser frem til IFAT-messen og til den matchmaking, der bliver lavet dernede med nogen af udstillerne og de andre partnere. Det er en af de største messer der findes, og det er et kæmpe udstillingsvindue for mig – Eva Kühne.

 

I samarbejde med Dansk Eksportforening tilbyder Clean 12 medlemmer muligheden for at udstille på IFAT, hvor de kan fremvise deres løsninger og netværke. Clean har et dedikeret område kaldet ‘Innovation Corner’, der sætter fokus på danske innovationsløsninger som EWA Sensors. Den Danske Pavillon er støttet af både Dansk Eksportforening og Dansk Eksportråd, mens Clean’s Innovation Corner modtager medfinansiering fra både Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

 

Clean åbner for et stærkt netværk

EWA Sensor har været medlem af Clean siden 2023, og været en del af forskellige aktiviteter og muligheder, som klyngen har tilbudt. En af tilbuddene var accelerationsforløbet Beyond Beta – Flow, hvor Eva har fået indsigt og værktøjer til at styrke sin virksomhed samt udvidet sit faglige netværk. Hun fortæller, at Beyond Beta forløbet har givet relevante partnere, hun kunne snakke med og som kan hjælpe hende videre i udviklingen.

 

Clean har et utroligt stærkt netværk, som er utroligt stærkt fagmæssigt. Efter forløbet med Beyond Beta og Henrik Nørgaard fik jeg målrettet værdi til min virksomhed.

 

Bliv medlem af Clean i dag


Vil du vide mere?


Aktuelt

Alle nyheder
Nyhed

17. apr 2024

Clean er igen i år vært for Tech Tour med over 45 investorer

Nyhed

2. apr 2024

Syv danske virksomheder modtager midler til internationale aktiviteter

Nyhed

13. mar 2024

800.000 kr. tildelt projekter med fokus på vand- og miljøteknologiske løsninger

Case

27. feb 2024

TheNewSort: LOOP gør en forskel for Startup

Case

13. feb 2024

Fremtidens carbon capture – Forebyggelse af biprodukter af aminbaseret CO2-fangst

Case

8. feb 2024

Kleen Hub: En lokal løsning med global Indflydelse på engangsaffald

Clean og Danish Export Association indgår afalte om større samarbejde. Fra venstre: Scott Allison (Clean), James Armour (Clean), Ilse Korsvang (DEA) og Klaus Kattenhøj (DEA). (c) Clean
Nyhed

30. jan 2024

Clean og Danish Export Association indgår aftale

Nyhed

19. jan 2024

Fem SMV’er modtager støtte til international satsning

Nyhed

11. dec 2023

Ny hjemmeside og opdateret visuel identitet for Clean

Nyhed

21. nov 2023

195 mio. kr. skal hjælpe virksomheder med at mindske deres klimaaftryk