17. apr 2024

Clean er igen i år vært for Tech Tour med over 45 investorer

Godt 35 startups – herunder fem danske, er blevet udvalgt til at pitche til eventet Tech Tour – Water Tech, der afholdes igen i år afholdes centralt i Aarhus. Denne gang hos NIRAS d. 21.-22. maj 2024. Investor-eventet er fokuseret på vandteknologiske løsninger, og har til formål at skabe vækst og skaffe investeringer til de 35 startups.

Interessen for at deltage har været endnu større i år, hvor 98 virksomheder fra 19 lande har søgt om at pitche foran et panel bestående af investorer og andre aktører i vandbranchen – hvor 35 startups kom igennem nåleøjet.  Alle startupsene arbejder med løsninger inden for vand og på hver deres måde kan bidrage til at løse verdens vandproblemer.

 

I år afholdes Tech Tour – Water Tech hos NIRAS i Ceres-byen, Aarhus,  hvor deltagerne får mulighed for at netværke, pitche og skabe investeringsmuligheder for dem selv med hjælp fra eksperter, investorer og andre vand-virksomheder.

 

Fem danske virksomheder udvalgt

Blandt de 35 udvalgte startups tæller også fem danske, Flow Loop, PHLIT, Wavepiston, EWA Sensors og NORDPHOS. Alle har en løsning til, der involverer vand, som kan løse nogle af verdens udfordringer. Flow Loop har skabt en løsning, der recirkulerer brusevandet med op til 80 % og samtidig sparer 70 % energi. Troels Grene, CEO i Flow Loop siger om Tech Tour muligheden:

 

Vi er superglade og stolte over at være udvalgt til Tech Tour. Det er et fedt miljø, hvor vi kan møde både investorer og eksperter, der kan hjælpe os videre – specielt inden for vandbranchen, som er det nye sort – Troels Grene, CEO i Flow Loop ApS

 

Tech Tour skal i løbet af foråret afholde events i både Norge, Belgien og i Danmark i Aarhus. I en rapport lavet af Dealroom.co og Silicon Valley Bank, kan man blandt andet læse, at Nordiske startups i 2022 rejste den næsthøjeste årlige venturekapital-finansiering nogensinde, trods den økonomiske afmatning. Det siger noget om, hvor interessant det nordiske start-up økosystem er – ikke mindst for investorer.

 

International anerkendelse af dansk vandteknologi i hjertet af Aarhus

Clean – Danmarks Vand- og Miljøklynge har sammen med Tech Tour igen i år lykkes med at få arrangeret et markant event med internationalt udsyn. Clean arbejder for at gøre danske virksomheder indenfor vand- og miljøbranchen verdensførende, og har derfor en bred kontakt til det danske startup-miljø i og omkring Aarhus. Michael Johansen, Udviklingschef hos Clean udtaler:

 

Vi er stolte over at det lykkedes at få så mange internationale investorer og startups inden for vand til at samles igen i år i Aarhus til maj. Det vidner om international anerkendelse af dansk vandteknologi, og med NIRAS som venue får danske vandstartups så at sige hjemmebanefordelen, som kan gøre en forskel, også på længere sigt. – Michael Johansen, Udviklingschef i Clean

 

Eventen afholdes i samarbejde med Aarhus Kommune, Kromann Reumert, NIRAS, Trade Council Denmark, Water Valley Denmark, Erhvervshus Midtjylland, Erhvervshus Nordjylland og Clean samt øvrige partnere som International Cleantech Network, The Link og Water Alliance, Danfoss, DHI og The Water Council.

 

Om Tech Tour

Tech Tour er ét af verdens førende investornetværk, og arrangerer og koordinerer events, der fungerer som platform for interaktion mellem førende iværksættere, investorer og industriaktører. Tech Tours begivenheder samler hele det teknologiske økosystem af lokale og globale aktører. På den måde skabes et europæisk netværk, der fremmer udvekslingen af ​​ideer og styrker unge, dynamiske virksomheder. Det er anden gang, at der afholdes et event udelukkende med fokus på vandteknologi.


Vil du vide mere?


Aktuelt

Alle nyheder
Nyhed

17. maj 2024

Otte nye videnbroprojekter godkendt til test og demo af miljøteknologiske løsninger

Case

15. maj 2024

Updrift Copenhagen: Bæredygtig klimatilpasning

Nyhed

15. maj 2024

Tre medlemmer af Clean får midler til internationale muligheder

Nyhed

2. apr 2024

Syv danske virksomheder modtager midler til internationale aktiviteter

Case

20. mar 2024

EWA Sensors: En simpel sensor med komplekse data

Nyhed

13. mar 2024

800.000 kr. tildelt projekter med fokus på vand- og miljøteknologiske løsninger

Case

27. feb 2024

TheNewSort: LOOP gør en forskel for Startup

Case

13. feb 2024

Fremtidens carbon capture – Forebyggelse af biprodukter af aminbaseret CO2-fangst

Case

8. feb 2024

Kleen Hub: En lokal løsning med global Indflydelse på engangsaffald

Clean og Danish Export Association indgår afalte om større samarbejde. Fra venstre: Scott Allison (Clean), James Armour (Clean), Ilse Korsvang (DEA) og Klaus Kattenhøj (DEA). (c) Clean
Nyhed

30. jan 2024

Clean og Danish Export Association indgår aftale

Nyhed

19. jan 2024

Fem SMV’er modtager støtte til international satsning

Nyhed

11. dec 2023

Ny hjemmeside og opdateret visuel identitet for Clean