19. jan 2024

Fem SMV’er modtager støtte til international satsning

En håndfuld danske små- og mellemstore virksomheder inden for vand- og miljøteknologi har modtaget støtte fra Clean til at udforske og udvikle internationale partnerskaber.

Clean, der arbejder med at fremme danske virksomheder inden for vand- og miljøteknologi, har bevilget midler til fem virksomheder, der nu er klar til at teste og implementere deres innovative løsninger i lande som Indien, Holland, Kina og Canada.

En af dem er Mikkel Dalsgaard fra BACESS A/S. Virksomheden har som mål at teste innovation og renseløsninger i Indien.

“Vi ser virkelig frem til at komme i gang med arbejdet og afprøve vores løsning. De tildelte midler giver os mulighed for at kickstarte et nyt EU-verificeret naturbaseret biofiltrerende Rootzone-system til genoplivning af floderne i Tamil Nadu, Indien.” – Mikkel Dalsgaard, Co-owner, BACESS A/S

Deres plan med finansieringen er at introducere et EU-verificeret Rootzone-system i små vandløb ved Buckingham Canal i Chennai, Indien. Formålet er at rense byspildevand, der direkte udledes i vandløbene.

Læs mere om muligheden

Virksomheder med løsninger til det internationale marked

Fire andre innovative virksomheder, der har modtaget støtte gennem Clean’s internationale finansieringsprogram, inkluderer:

DecarbonICE: der stræber efter at tilbyde Carbon Capture as a Service (CCaS), hvilket giver små/mellemstore udledere mulighed for at opnå nul-emission eller endda negativ emission. Projektet fokuserer på at støtte udviklingen af afgørende partnerskaber med serviceudbydere i hele værdikæden.

Paint’R ApS vil præsentere en nyskabende løsning til malerbranchen – et genanvendeligt, ergonomisk og miljøvenligt alternativ til konventionelle malerspande. Virksomheden planlægger at afprøve deres innovative emballage i Holland som det første internationale marked.

TEGNOLOGY ApS har en innovativ og skalerbar løsning, der gør det muligt at høste termisk energi i industriel skala. Samarbejdet med en kinesisk partner om at teste deres teknologi vil bringe dem et skridt nærmere deres internationale mål.

Continuum ApS har udviklet en avanceret, industriel mekanisk proces med det formål at genanvende GRP-materiale, vindmøllevinger og lignende materialer i stor skala. Dette projekt sigter mod at opnå en dybere forståelse af det kinesiske byggemarked.

Clean’s finansieringsprogram markerer begyndelsen på en spændende fase for disse virksomheder, der nu har mulighed for at styrke deres tilstedeværelse på det internationale marked og realisere deres innovative løsninger i praksis.

Er du klar til det internationale marked?

Fordi tilbagemeldingen og interessen for internationale partnerskaber er stor har Clean åbnet anden runde af finansieringsprogrammet ” International Finansiering for SMV’er” med deadline 31. januar 2024. Læs mere og ansøg her.

Partnerskaberne er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Den Europæiske Union og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.Vil du vide mere?


Aktuelt

Alle nyheder
Case

13. feb 2024

Fremtidens carbon capture – Forebyggelse af biprodukter af aminbaseret CO2-fangst

Case

8. feb 2024

Kleen Hub: En lokal løsning med global Indflydelse på engangsaffald

Clean og Danish Export Association indgår afalte om større samarbejde. Fra venstre: Scott Allison (Clean), James Armour (Clean), Ilse Korsvang (DEA) og Klaus Kattenhøj (DEA). (c) Clean
Nyhed

30. jan 2024

Clean og Danish Export Association indgår aftale

Nyhed

11. dec 2023

Ny hjemmeside og opdateret visuel identitet for Clean

Nyhed

21. nov 2023

195 mio. kr. skal hjælpe virksomheder med at mindske deres klimaaftryk

Case

6. okt 2023

Dansk vandteknologi bliver opkøbt af amerikansk firma

Billede af seks personer fra videnbroprojektet.
Case

3. okt 2023

Samarbejde om håndtering og genanvendelse af PTFE

Case

3. okt 2023

Turn waste into homes – 3D printet huse mindsker CO2 aftryk

Case

30. sep 2023

MicroChange – FLOW var værdigfuldt for vores startup

Case

25. sep 2023

Matchmaking åbnede en dør for nye markeder for KIRT x THOMSEN

Billede af en container fyldt med planter til pilottest af regnbede.
Case

18. sep 2023

Mikrobiologisk potentiale i regnbede