2. jan 2023

1,7 millioner kr. til sporing og digital analyse af mikro- og nanoplast i havvand

Interreg Deutschland-Danmark har før jul bevilliget ca. 1,7 mio. euro til et nyt projekt, kaldet PLASTTRACK, hvor SDU, NEWTEC Engineering og CLEAN er gået sammen om at finde løsninger til at identificere nano- og mirkoplast i havvand.

Tirsdag d. 20. december kom Interreg med en tidlig julegave inden ferien, i form af et nyt godkendt projekt, der har fokus på automatisk sporing og digital analyse af plast fra havet. Plastaffald i havet kommer fra mange forskellige steder, hvor ca. 80 % kommer fra landjorden af forskellige årsager.

PLASTTRACK-projektet har en ambition om at udvikle løsninger, der i sidste ende kan hjælpe forskere og industrien i at finde ud af hvor plastikken kommer fra og sammen minimere plast i havet.

”Interreg Deutschland-Danmark været en yderst værdifuld igangsætter af samarbejder mellem institutioner i Nordtyskland og Syddanmark, så vi kan løse ikke blot regionale, men også for globale udfordringer.” lyder det fra campusleder for SDU Sønderborg, Horst-Günter Rubahn.

Blandt samarbejdspartnerne er Mads Clausen Instituttet som leadpartner, Syddansk Universitet, NEWTEC Engineering A/S og CLEAN. Projektet opstarter i 2023 og forløber i 3 år under Interregs prioritering ”en innovativ region”.

Info om Interreg Deutschland-Danmark

Interreg Deutschland-Danmark fremmer vækst og samarbejde på tværs af grænsen gennem forskellige samarbejdsprojekter. I mere end 30 år har dette initiativ støttet samarbejdet mellem aktører og lande i hele Europa, så de kan beskæftige sig med udfordringer og emner, der påvirker dagligdagen, f.eks. inden for arbejdsmarked, uddannelse, sundhed og miljøbeskyttelse.

Interreg Deutschland-Danmark er finansieret af Den Europæiske Fond for Regional Udvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark her: https://www.interreg-de-dk.eu/dk/


Vil du vide mere?


Aktuelt

Alle nyheder
Case

13. feb 2024

Fremtidens carbon capture – Forebyggelse af biprodukter af aminbaseret CO2-fangst

Case

8. feb 2024

Kleen Hub: En lokal løsning med global Indflydelse på engangsaffald

Clean og Danish Export Association indgår afalte om større samarbejde. Fra venstre: Scott Allison (Clean), James Armour (Clean), Ilse Korsvang (DEA) og Klaus Kattenhøj (DEA). (c) Clean
Nyhed

30. jan 2024

Clean og Danish Export Association indgår aftale

Nyhed

19. jan 2024

Fem SMV’er modtager støtte til international satsning

Nyhed

11. dec 2023

Ny hjemmeside og opdateret visuel identitet for Clean

Nyhed

21. nov 2023

195 mio. kr. skal hjælpe virksomheder med at mindske deres klimaaftryk

Case

6. okt 2023

Dansk vandteknologi bliver opkøbt af amerikansk firma

Billede af seks personer fra videnbroprojektet.
Case

3. okt 2023

Samarbejde om håndtering og genanvendelse af PTFE

Case

3. okt 2023

Turn waste into homes – 3D printet huse mindsker CO2 aftryk

Case

30. sep 2023

MicroChange – FLOW var værdigfuldt for vores startup

Case

25. sep 2023

Matchmaking åbnede en dør for nye markeder for KIRT x THOMSEN

Billede af en container fyldt med planter til pilottest af regnbede.
Case

18. sep 2023

Mikrobiologisk potentiale i regnbede