30. sep 2023

MicroChange – FLOW var værdigfuldt for vores startup

På Svendborg havn holder startuppen MicroChange til. Deres vision er simpel: Make water great again. Det har de tænkt sig at gøre gennem deres plug and play løsning, hvor de kan rense vandet, og genanvende overskudsfosfor fra søer og vandløb i værdiskabende værdikæder.

Problemet med for meget fosfor i vandløb og søer er, at der kommer for mange alger som gør, at planter og vegetation ikke kan vokse og fiskebestanden vil dale.

Den måde FLOW forløbet var sat sammen på var fantastisk. Der var en kæmpe dedikation blandt deltagerne og vi kunne derfor sparre med hinanden på et nyt niveau – Sarah, founder.

Igennem FLOW – Beyond Beta forløbet er MicroChange et skridt tættere på deres vision. Gennem forløbet har de fået skabt et større overblik over deres styrker og muligheder i et trygt netværk. Noget founder Sarah Hammershøy virkelig værdsætter.

Workshops med værdi

Sarah og MicroChange fremhæver specielt FLOW – BeyondBetas workshops som værdifulde. Der fik de blandt andet overblik over de funding muligheder, der ligger og venter på virksomheder.

Overblikket Sarah og teamet fik til funding workshoppen gav dem en styrke i forhold til at skrive en MUDP-ansøgning:

Vi havde ikke viden om, hvad det vil sige at søge en MUDP, og hvad det krævede. Det fik vi af FLOW.

Sammen med partnere har MicroChange fået tilsagn til 260.000 kr. i MUDP-midler som de bruger på at videreudvikle deres løsning. Derudover er de i gang med endnu en ansøgning.

Som en del af FLOW – BeyondBeta blev MicroChange sat sammen med andre teknologiske startups, hvor de kunne sparre med hinanden – og udfordre hinanden.

”Det der med at man skal overveje en problematik med en helt anden virksomhed, det giver nogle inputs man normalt ikke ser/ overvejer.”

I stedet for at sidde med egne kollegaer og klappe sig selv på skuldrene blev MicroChange ideer udfordret, hvilket gav dem nye erfaringer:

Det er godt at få noget udefrakommende kritik – det fik vi i FLOW – og det har udviklet vores eget produkt.

I dag sparrer MicroChange med den Odenseanske startup RobSub når der skal udvikles nye prototyper eller blot udveksles ideer.

Gode råd er billige, men vigtige

Som et godt råd til andre startups siger Sarah direkte: ”Spørg om hjælp og sig ja tak til den hjælp der kommer.” MicroChange spurgte om hjælp hos lokale og fik det. De har fået prøver fra det lokale
spildevandsanlæg i Svendborg til forsøg og fået gode råd fra tidligere mentorer fra SIMAC – Den Maritime uddannelsesinstitution i Svendborg.

Alt hjælp bliver taget imod med åbne arme og teamet bag MicroChange har kun nydt godt af alt den hjælp de har fået igennem FLOW – BeyondBeta. Næste step for MicroChange og Sarah er at få klargjort deres løsning, for den skal til Lemvig for at køre tests og ”make water great again”.

MicroChange har deltaget i FLOW – BeyondBeta forløbet som er drevet af Clean. Det er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Socialfond.Vil du vide mere?


Aktuelt

Alle nyheder
Nyhed

7. jun 2024

Strammere lovgivning mod PFAS åbner nye innovationsmuligheder

Nyhed

17. maj 2024

Otte nye videnbroprojekter godkendt til test og demo af miljøteknologiske løsninger

Case

15. maj 2024

Updrift Copenhagen: Bæredygtig klimatilpasning

Nyhed

15. maj 2024

Tre medlemmer af Clean får midler til internationale muligheder

Nyhed

17. apr 2024

Clean er igen i år vært for Tech Tour med over 45 investorer

Nyhed

2. apr 2024

Syv danske virksomheder modtager midler til internationale aktiviteter

Case

20. mar 2024

EWA Sensors: En simpel sensor med komplekse data

Nyhed

13. mar 2024

800.000 kr. tildelt projekter med fokus på vand- og miljøteknologiske løsninger

Case

27. feb 2024

TheNewSort: LOOP gør en forskel for Startup

Case

13. feb 2024

Fremtidens carbon capture – Forebyggelse af biprodukter af aminbaseret CO2-fangst

Case

8. feb 2024

Kleen Hub: En lokal løsning med global Indflydelse på engangsaffald

Clean og Danish Export Association indgår afalte om større samarbejde. Fra venstre: Scott Allison (Clean), James Armour (Clean), Ilse Korsvang (DEA) og Klaus Kattenhøj (DEA). (c) Clean
Nyhed

30. jan 2024

Clean og Danish Export Association indgår aftale

Nyhed

19. jan 2024

Fem SMV’er modtager støtte til international satsning