Ny måde at upcycle brødrester

Udfordring:

Omkring 100 tusind tons brød blev sendt til bioanlæg, som kunne have været brugt som en del af værdikæden i andre fødevaresammenhænge. Samtidig var udfordringen, at meget industrielt fremstillet brød havde en høj fugtighed, hvilket gjorde, at bakterier og skimmelsvamp hurtigt voksede og gjorde brødet uspiseligt og ubrugbart til anden brug i værdikæder.

Løsning:

G2B BioSolution havde til hensigt at skabe nye værdikæder for brødrester, hvor de upcyclede resterne til bioethanol, som kunne anvendes af destillerier, og ud fra sidestrømmene skabe protein til foder. På den måde kunne de samtidig fange CO2 for at minimere carbon aftrykket, mens værdikæder blev skabt.

Sammen med DTU og partnergruppen undersøgte de, hvordan resterne bedst kunne tørres og forarbejdes, så levetiden blev forlænget for at optimere logistikken fra butik til anlæg.

Effekt:

Når et potentielt fuldskalaanlæg var i gang, kunne omkring 30-50.000 tons rester upcycles pr. år, hvilket kunne reducere CO2-udslippet i Danmark med ca. 2,6 ton pr. ton brødrester.

Varighed
01/04/2022 – 30/11/2022

Budget
360.000 DKK

Støttet af


Vil du vide mere?


Partnere


Andre projekter

Alle projekter
  • Trace

  • SMEBeyond

  • Tents at a festival

    STRIVE

  • Water4All