Ny måde at upcycle brødrester

Udfordring:

Omkring 100 tusind tons brød bliver årligt sendt til bioanlæg, som kunne have været brugt som en del af værdikæden i andre fødevaresammenhænge. Samtidig var udfordringen, at meget industrielt fremstillet brød havde en høj fugtighed, hvilket gjorde, at bakterier og skimmelsvamp hurtigt voksede og gjorde brødet uspiseligt og ubrugbart til anden brug i værdikæder.

Løsning:

G2B BioSolution havde til hensigt at skabe nye værdikæder for brødrester, hvor de upcyclede resterne til bioethanol, som kunne anvendes af destillerier, og ud fra sidestrømmene skabe protein til foder. På den måde kunne de samtidig fange CO2 for at minimere carbon aftrykket, mens værdikæder blev skabt.

Sammen med DTU og partnergruppen undersøgte de, hvordan resterne bedst kunne tørres og forarbejdes, så levetiden blev forlænget for at optimere logistikken fra butik til anlæg.

Effekt:

Når et potentielt fuldskalaanlæg kommer i gang, kan omkring 30-50.000 tons rester upcycles pr. år, hvilket kunne reducere CO2-udslippet i Danmark med ca. 2,6 ton pr. ton brødrester.

Projektets partnere har fået sat skub i deres viden og er gået sammen i et GUDP-projekt.

Læs mere om resultaterne her

Varighed
01/04/2022 – 30/11/2022

Budget
360.000 DKK

Støttet af


Vil du vide mere?


Partnere


Andre projekter

Alle projekter
  • Trace

  • Cirkulær Plast giver danske virksomheder værktøjer til at implementere cirkulære processer for plast

    Cirkulær Plast

  • SMEBeyond strengthens growth for SMEs across borders in the South Baltic.

    SMEBeyond

  • Tents at a festival

    STRIVE