Genanvendelse af PFTE

Udfordring:

PFTE, bedre kendt som Teflon, er et flourerede plastmateriale med utallige egenskaber. Det anvendes i alt fra stegepandebelægninger til specielle emner i industrien. Dog er PFTE svært at nedbryde, og der foretages ikke nogle former for genanvendelse af PFTE i stor skala i dag. Mængderne af PFTE ophobes rundt omkring uden mulighed for at komme af med det eller genanvende det. Netop denne problemstilling har tre virksomheder samlet sig om i dette videnbroprojekt sammen med FORCE Technology, hvor de vil afdække varige løsningsmuligheder for genanvendelse af PFTE-affald.

 

Løsning:

Projektet vil afdække og udbrede genanvendelsesmulighederne for PFTE-materialer for at mindske miljø- og klimapåvirkning. Mulighederne der vil blive undersøgt er bl.a. mekanisk neddeling, termisk degradering og pyrolytisk dekomponering af PFTE. Derudover afsøges mulige aftagere og anvendelsesmuligheder for restprodukterne, den lovgivningsmæssig og økonomiske rentabilitet for at eksportere PFTE.

 

Effekt:

Videnbroprojektets formål er, at mindske ophobningen af unedbrydeligt PFTE-plast i Danmark, samt genanvende materialerne i nye anvendelsesområder f.eks. til produktion af ny PFTE-plast eller i nye produkter som fyldstoffer.

Varighed
01/05/2022 – 31/12/2022

Budget
230.000 DKK

Støttet af


Vil du vide mere?


Partnere


Andre projekter

Alle projekter
  • Trace

  • Poseidon

  • Beyond Beta – CleanTech Acceleration

  • CO2 Vision NeXt