Upcycling af tekstilaffald til lamper

Udfordring

Årligt bliver tonsvis af tøj forbrændt eller deponeret på lossepladser, hvilket bidrager i stort omfang til de globale drivhusgasemissioner. Ifølge en rapport fra UNEP, er tekstilindustrien mere skadelig for klimaet end international luftfart og skibsfart kombineret. De nuværende metoder til genanvendelse af tekstilaffald er begrænsede og afhænger ofte af alternative praksisser såsom brugen af plastbinderstoffer.

 

Løsning

Virksomheden Eseba er kommet op med en innovativ løsning til genanvendelse af tekstilaffald ved at omdanne det til et nyt og bæredygtigt materiale ved navn Lixo. Ved hjælp af bioteknologi upcycles 100 % naturligt tekstilaffald til et hårdt, formbart materiale med mange anvendelsesmuligheder på tværs af industrier. Det muliggør bevarelsen af tekstilers originale mønstre og farver, hvilket giver leverandører et mærkbart bæredygtigt alternativ uden brug af syntetiske toksiner eller plastmaterialer.

Sammen med partnerne DTU og Tom Rossau vil projektet undersøge materialet for at se om det kan anvendes til lampeskærme.

Varighed
01/04/2024 – 31/05/2024

Budget
100.000 DKK

Støttet af


Vil du vide mere?


Andre projekter

Alle projekter
  • Trace

  • Poseidon

  • Beyond Beta – CleanTech Acceleration

  • CO2 Vision NeXt