Grøn Cirkulær Omstilling – GCO
Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) var et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier skulle udvikle og implementere grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små- og mellemstore virksomheder. Projektet var fra 2019 til 2022 og var finansieret af Den Europæiske Regional Fond samt Danmarks Erhvervsfremme Bestyrelse, og bestod af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.
Gennem projektet var over 400 danske virksomheder involveret i den grønne omstilling, hvor de fik hjælp fra rådgivere til at optimere deres forretning. Virksomhederne var bl.a. Roccamore, der kom tættere på at virkeliggøre målet om en Cradle to Cradle certificering, samt Pacco, der skabte merværdi og CO2-besparelse gennem et IoT-sensorsystem.
Hvad fik virksomhederne ud af deltagelse?
- En konkret plan for, hvordan man kunne arbejde mere cirkulært
- Udvikling af nye forretningsmæssige potentialer
- Professionel branchekyndig konsulentydelse som ser ressourceanvendelse med nye øjne
- Mulighed for tilskud til implementering af en cirkulær forretningsmodel
Med hjælp fra dygtige rådgivere og projektets partnere har virksomheder fra hele landet på tværs af brancher fået udviklet en grøn cirkulær forretningsplan, som bl.a. kan åbne for nye muligheder for handel og jobskabelse, bidrage til reduktion af klimapåvirkningerne og gøre besparelser i både ressourcer og omkostninger mulige.
Igennem projektet er der skrevet cases på de forskellige forløb, som du kan finde under vores publikationer, der giver inspiration til en grønnere rejse
Andre projekter
Alle projekter-
Trace
Trace bidrager til, at Danmark når de nationale klimamål inden for den cirkulære økonomi inden 2050 med fokus på…
-
SMEBeyond
Øge global udsyn for baltiske SMV'er.
-
STRIVE
STRIVE engagerer festivaler og lokale aktører til at fremme bæredygtig turisme og gøre begivenheder til eksempler…
-
Water4All
Water4All er et partnerskab, der vil tackle vandudfordringer pga. klimaforandringer i 33 lande.