Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi 1.0

 

På vej mod verdens førende vandsektor​

I 2022 udmøntede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 595 mio. kr. til otte stærke konsortier, der skulle udvikle fremtidens lokale erhvervsfyrtårne rundt om i landet. Udmøntningen skete som opfølgning på anbefalingerne fra de regionale vækstteams og knap 76 mio. fra REACT-EU gik til Erhvervsfyrtårn for vandteknologi i Region Midtjylland. Erhvervsfyrtårnet kunne dermed arbejde ud fra et samlet budget på mere end 92 millioner kr. inklusiv egenfinansieringen.​

 

Foregangsregion for vandteknologiske løsninger

Visionen er, at Midtjylland skal være foregangsregion for verdensførende, innovative, bæredygtige og effektive vandteknologiske løsninger til gavn for eksport, vækst og beskæftigelse i Midtjylland og hele landet, så den grønne omstilling fremmes lokalt og globalt.

Den danske vandsektor har nemlig potentiale til at blive en eksportsucces på linje med det danske vindeventyr og i Erhvervsfyrtårnet for vandteknologi er der derfor bygget videre på en række af de styrkepositioner, som partnerskabet mellem virksomheder, forsyninger, universiteter, kommuner og relevante aktører allerede har gode erfaringer med.

 

7 strategiske sigtelinjer, 28 projekter og en partnerskabsaftale med regeringen

Erhvervsfyrtårnet har samlet den danske vandsektor og etableret en række stærke innovative partnerskaber på tværs af hele vandbranchens økosystem med fokus på at understøtte udviklingsaktiviteterne hos den store gruppe af innovative små og mellemstore danske vandvirksomheder. ​Det er sket med udgangspunkt i 7 strategiske sigtelinjer, 28 konkrete projekter samt en partnerskabsaftale med regeringen.

Som bevillingsmodtager og programoperatør har Clean indgået i partnerskabet for Erhvervsfyrtårnet i tæt samarbejde med Water Valley Denmark, Klimatorium, Aarhus Universitet, VIA University College, Aarhus Kommune, Erhvervshus Midtjylland, Lemvig Kommune og Region Midt.

 

Se mere på fyrtårnets hjemmeside

 

Varighed
22/11/2021 – 31/10/2023

Budget
92.000.000 DKK

Støttet af


Vil du vide mere?


Partnere


Andre projekter

Alle projekter
  • Trace

  • Poseidon

  • Beyond Beta – CleanTech Acceleration

  • CO2 Vision NeXt