23. jan 2023

Eco Island vil kunne dokumentere deres impact

Eco Island udvikler, producerer og implementerer flydende planteøer i et biomimetisk design inspireret af naturlige vådområder. Planteøerne er multifunktionelle og tilbyder en række økosystem-services blandt andet forbedring af vandkvaliteten, genopbygning af ødelagte økosystemer, øgning af biodiversiteten og skabelse af nye rekreative områder. Eco Islands løsninger bidrager derfor naturligt til den grønne omstilling.

Et ønske om at blive så tæt på 100% bæredygtige som muligt

Eco Island havde et ønske om, at de som virksomhed kunne blive så tæt på 100% bæredygtige som muligt – og at de kunne dokumentere det. Derfor har de igennem forløbet, i samarbejde med deres rådgiver Provice, arbejdet med at dokumentere livscyklus og bæredygtigheden af deres løsninger:

Med projektet Grøn Cirkulær Omstilling havde vi et ønske om at kunne dokumentere vores impact ift. bæredygtighed, effekter, ressourceforbrug og klimaaftryk. Det er ikke bare en fordel men en absolut nødvendighed, at vi er ressourceeffektive og har både en cirkulær produktion og forretningsmodel. Det er dog ikke så let som det lyder, men vores deltagelse i projektet Grøn Cirkulær Omstilling har hjulpet os godt på vej, og Provices hjælp til at dokumentere produktets LCA – også set over et længere perspektiv, har været en stor hjælp, udtaler CEO, Eco Island, Berit Nørgaard.

Afsøgning af muligheder og barrierer

Et yderligere fokusområde har været at se på, hvordan virksomheden kan videreudvikle deres nuværende forretningsmodel og gøre denne mere cirkulær. Her har de blandt andet haft fokus på at identificere muligheder og barrierer ved at tilbyde abonnementsløsninger på øerne. En løsning, der vil give kunderne adgang og råderet i stedet for ejerskab. Blandt andet afsøger virksomheden muligheder og barrierer ved at implementere take-back ordninger, og sikre såvel genbrug og recirkulering, og dermed gøre deres forsyningskæde og produktion endnu mere bæredygtig – også når produktionen skaleres.

En dokumentation af virksomhedens aftryk på klima og naturlige ressourcer

Arbejdet er mundet ud i en dokumentation af virksomhedens aftryk på klima og naturlige ressourcer og derved bæredygtigheden af produkter, produktion og forsyningskæde gennem en LCA (som screening eller egt. LCA). Analysen er foretaget af Provice i dialog med Eco Island. Virksomheden er også i gang med at få afdækket hvordan en cirkulær forretningsmodel kan realiseres.

Vi har været glade for at være en del af projektet og anbefaler gerne andre at deltage. Vi har lært meget om, hvordan vi (om muligt) bliver endnu grønnere, og det har gives os en meget værdifuld dokumentation for vores reelle impact at være med, siger Berit Nørgaard, CEO, Eco Island.


Vil du vide mere?


Aktuelt

Alle nyheder
Case

27. feb 2024

TheNewSort: LOOP gør en forskel for Startup

Case

13. feb 2024

Fremtidens carbon capture – Forebyggelse af biprodukter af aminbaseret CO2-fangst

Case

8. feb 2024

Kleen Hub: En lokal løsning med global Indflydelse på engangsaffald

Clean og Danish Export Association indgår afalte om større samarbejde. Fra venstre: Scott Allison (Clean), James Armour (Clean), Ilse Korsvang (DEA) og Klaus Kattenhøj (DEA). (c) Clean
Nyhed

30. jan 2024

Clean og Danish Export Association indgår aftale

Nyhed

19. jan 2024

Fem SMV’er modtager støtte til international satsning

Nyhed

11. dec 2023

Ny hjemmeside og opdateret visuel identitet for Clean

Nyhed

21. nov 2023

195 mio. kr. skal hjælpe virksomheder med at mindske deres klimaaftryk

Case

6. okt 2023

Dansk vandteknologi bliver opkøbt af amerikansk firma

Billede af seks personer fra videnbroprojektet.
Case

3. okt 2023

Samarbejde om håndtering og genanvendelse af PTFE

Case

3. okt 2023

Turn waste into homes – 3D printet huse mindsker CO2 aftryk

Case

30. sep 2023

MicroChange – FLOW var værdigfuldt for vores startup

Case

25. sep 2023

Matchmaking åbnede en dør for nye markeder for KIRT x THOMSEN

Billede af en container fyldt med planter til pilottest af regnbede.
Case

18. sep 2023

Mikrobiologisk potentiale i regnbede