23. jan 2023

Eco Island vil kunne dokumentere deres impact

Eco Island udvikler, producerer og implementerer flydende planteøer i et biomimetisk design inspireret af naturlige vådområder. Planteøerne er multifunktionelle og tilbyder en række økosystem-services blandt andet forbedring af vandkvaliteten, genopbygning af ødelagte økosystemer, øgning af biodiversiteten og skabelse af nye rekreative områder. Eco Islands løsninger bidrager derfor naturligt til den grønne omstilling.

Et ønske om at blive så tæt på 100% bæredygtige som muligt

Eco Island havde et ønske om, at de som virksomhed kunne blive så tæt på 100% bæredygtige som muligt – og at de kunne dokumentere det. Derfor har de igennem forløbet, i samarbejde med deres rådgiver Provice, arbejdet med at dokumentere livscyklus og bæredygtigheden af deres løsninger:

Med projektet Grøn Cirkulær Omstilling havde vi et ønske om at kunne dokumentere vores impact ift. bæredygtighed, effekter, ressourceforbrug og klimaaftryk. Det er ikke bare en fordel men en absolut nødvendighed, at vi er ressourceeffektive og har både en cirkulær produktion og forretningsmodel. Det er dog ikke så let som det lyder, men vores deltagelse i projektet Grøn Cirkulær Omstilling har hjulpet os godt på vej, og Provices hjælp til at dokumentere produktets LCA – også set over et længere perspektiv, har været en stor hjælp, udtaler CEO, Eco Island, Berit Nørgaard.

Afsøgning af muligheder og barrierer

Et yderligere fokusområde har været at se på, hvordan virksomheden kan videreudvikle deres nuværende forretningsmodel og gøre denne mere cirkulær. Her har de blandt andet haft fokus på at identificere muligheder og barrierer ved at tilbyde abonnementsløsninger på øerne. En løsning, der vil give kunderne adgang og råderet i stedet for ejerskab. Blandt andet afsøger virksomheden muligheder og barrierer ved at implementere take-back ordninger, og sikre såvel genbrug og recirkulering, og dermed gøre deres forsyningskæde og produktion endnu mere bæredygtig – også når produktionen skaleres.

En dokumentation af virksomhedens aftryk på klima og naturlige ressourcer

Arbejdet er mundet ud i en dokumentation af virksomhedens aftryk på klima og naturlige ressourcer og derved bæredygtigheden af produkter, produktion og forsyningskæde gennem en LCA (som screening eller egt. LCA). Analysen er foretaget af Provice i dialog med Eco Island. Virksomheden er også i gang med at få afdækket hvordan en cirkulær forretningsmodel kan realiseres.

Vi har været glade for at være en del af projektet og anbefaler gerne andre at deltage. Vi har lært meget om, hvordan vi (om muligt) bliver endnu grønnere, og det har gives os en meget værdifuld dokumentation for vores reelle impact at være med, siger Berit Nørgaard, CEO, Eco Island.


Vil du vide mere?


Aktuelt

Alle nyheder
Case

11. nov 2024

The UPCYCL: Industri-symbiose afslører store miljøgevinster ved upcycling

Nyhed

8. nov 2024

Clean: Selvledelse og samarbejde

lima- og Energiminister Lars Aagaard til Dansk Pyrolyse- og Biokulforum 2024
Nyhed

1. nov 2024

Danmarks førende pyrolyse-aktører samlet om brandvarm dagsorden

BlueGreen Innovation Challenge hackathon i Horsens
Nyhed

10. okt 2024

Fremtidens bæredygtige løsninger: BlueGreen Innovation Challenge 2024

Nyhed

8. okt 2024

Clean styrker virksomheder til at gå internationalt omkring Østersøen

Visibuilt-teamet samlet_2024
Case

8. okt 2024

Visibuilt: Bæredygtig asfalt på vej

Nyhed

5. sep 2024

Water Valley Innovation Lab åbner dørene

© Destination Trekantområdet Foto: Anette Sofia Svejstrup
Case

22. aug 2024

Forundersøgelse af Kraftcentrum Grindsted – Elektrolytisk vandrensning

Case

19. jun 2024

Solum: Robotsortering giver op til 90 % rene affaldsfraktioner til genanvendelse

Nyhed

7. jun 2024

Strammere lovgivning mod PFAS åbner nye innovationsmuligheder

Nyhed

17. maj 2024

Otte nye videnbroprojekter godkendt til test og demo af miljøteknologiske løsninger

Case

15. maj 2024

Updrift Copenhagen: Bæredygtig klimatilpasning

Nyhed

15. maj 2024

Tre medlemmer af Clean får midler til internationale muligheder