13. okt 2023

Water Data Space projektet har udviklet en række værdiskabende use cases – der kommer virksomheder, startups, SMV, forsyninger, kommuner og andre aktører til gavn

Use cases som arbejdsredskab

Det sidste år har projektgruppen omkring Water Data Space arbejdet med forskellige use cases. Use cases er et bredt anvendt koncept til at drive softwareudvikling, med henblik på at opnå en bedre forståelse af brugerbehov og muligheden for at teste mulige løsninger hurtigere i komplekse projekter.

For at lære mere om værdiskabelse, teknisk design og styring af et Water Data Space har projektet arbejdet med tre specifikke use cases, som er med til at gøre det komplekse arbejde med at designe et data space mere praktisk og operationelt. De enkelte use cases er udvalgt gennem en proces med interviews, workshops og data camps. Her blev potentielle cases identificeret og efterfølgende prioriteret ved hjælp af en prioriteringsmatrix, hvor værdiskabelsespotentialet var et af de vigtigste udvælgelsesparametre.

Water Data Space projektet har samlet fagfolk fra hele økosystemet, og det er Systematic, der i samarbejde med projektpartnere har stået i spidsen for at arbejdet med de tre udvalgte use cases som beskrives her.

Use case 1: Automatisk rapportering sparer to måneders arbejde

Formålet med denne case var at lette den årlige rapportering forsyningsdata til myndighederne, hvilket i dag ikke er en standardiseret proces for vandforsyningsvirksomheder. Standardiserede forespørgsler kan reducere byrden ved at finde og aggregere data, der skal indsendes til myndighederne af vandforsyningsvirksomheder. Hos Herning Vand, som bidrog til casen, tager det aktuelt to måneders arbejde årligt at indsamle og rapportere data til Forsyningssekretariatet.

Projektets Proof of concept (PoC) fokuserede på ledningsregistreringer, og der blev udarbejdet en applikation, der kunne indsamle de ønskede data fra Herning Vands database. Applikationen præsenterer et overblik for medarbejderen i forsyningen, som så efterfølgende kan sende dataene direkte til Forsyningssekretariaet og derved spare flere måneders arbejde hvert år.

Se mere om casen nedenfor:Vil du vide mere?


Aktuelt

Alle nyheder
Case

19. jun 2024

Solum: Robotsortering giver op til 90 % rene affaldsfraktioner til genanvendelse

Nyhed

7. jun 2024

Strammere lovgivning mod PFAS åbner nye innovationsmuligheder

Nyhed

17. maj 2024

Otte nye videnbroprojekter godkendt til test og demo af miljøteknologiske løsninger

Case

15. maj 2024

Updrift Copenhagen: Bæredygtig klimatilpasning

Nyhed

15. maj 2024

Tre medlemmer af Clean får midler til internationale muligheder

Nyhed

17. apr 2024

Clean er igen i år vært for Tech Tour med over 45 investorer

Nyhed

2. apr 2024

Syv danske virksomheder modtager midler til internationale aktiviteter

Case

20. mar 2024

EWA Sensors: En simpel sensor med komplekse data

Nyhed

13. mar 2024

800.000 kr. tildelt projekter med fokus på vand- og miljøteknologiske løsninger

Case

27. feb 2024

TheNewSort: LOOP gør en forskel for Startup

Case

13. feb 2024

Fremtidens carbon capture – Forebyggelse af biprodukter af aminbaseret CO2-fangst

Case

8. feb 2024

Kleen Hub: En lokal løsning med global Indflydelse på engangsaffald

Clean og Danish Export Association indgår afalte om større samarbejde. Fra venstre: Scott Allison (Clean), James Armour (Clean), Ilse Korsvang (DEA) og Klaus Kattenhøj (DEA). (c) Clean
Nyhed

30. jan 2024

Clean og Danish Export Association indgår aftale

Nyhed

19. jan 2024

Fem SMV’er modtager støtte til international satsning