13. okt 2023
Water Data Space projektet har udviklet en række værdiskabende use cases – der kommer virksomheder, startups, SMV, forsyninger, kommuner og andre aktører til gavn
Use cases som arbejdsredskab
Det sidste år har projektgruppen omkring Water Data Space arbejdet med forskellige use cases. Use cases er et bredt anvendt koncept til at drive softwareudvikling, med henblik på at opnå en bedre forståelse af brugerbehov og muligheden for at teste mulige løsninger hurtigere i komplekse projekter.
For at lære mere om værdiskabelse, teknisk design og styring af et Water Data Space har projektet arbejdet med tre specifikke use cases, som er med til at gøre det komplekse arbejde med at designe et data space mere praktisk og operationelt. De enkelte use cases er udvalgt gennem en proces med interviews, workshops og data camps. Her blev potentielle cases identificeret og efterfølgende prioriteret ved hjælp af en prioriteringsmatrix, hvor værdiskabelsespotentialet var et af de vigtigste udvælgelsesparametre.
Water Data Space projektet har samlet fagfolk fra hele økosystemet, og det er Systematic, der i samarbejde med projektpartnere har stået i spidsen for at arbejdet med de tre udvalgte use cases som beskrives her.
Use case 1: Automatisk rapportering sparer to måneders arbejde
Formålet med denne case var at lette den årlige rapportering forsyningsdata til myndighederne, hvilket i dag ikke er en standardiseret proces for vandforsyningsvirksomheder. Standardiserede forespørgsler kan reducere byrden ved at finde og aggregere data, der skal indsendes til myndighederne af vandforsyningsvirksomheder. Hos Herning Vand, som bidrog til casen, tager det aktuelt to måneders arbejde årligt at indsamle og rapportere data til Forsyningssekretariatet.
Projektets Proof of concept (PoC) fokuserede på ledningsregistreringer, og der blev udarbejdet en applikation, der kunne indsamle de ønskede data fra Herning Vands database. Applikationen præsenterer et overblik for medarbejderen i forsyningen, som så efterfølgende kan sende dataene direkte til Forsyningssekretariaet og derved spare flere måneders arbejde hvert år.
Se mere om casen nedenfor:
Vil du vide mere?
-
Thomas Mikkelsen
Projektchef
Tel +45 42 21 00 39
thm@cleancluster.dk
Linkedin