20. jun 2023

Fyrtårnsprojektet What-if-Lab tiltrækker internationale studerende

Siden opstarten af What-if-Lab i 2022 har 15 studerende valgt at indgå i et samarbejde med vand-virksomheder om at løse nogle af de klima- og miljømæssige udfordringer, som virksomhederne står overfor i vandsektoren.

Fyrtårnsprojekt vækker interesse i udlandet

Projektet har denne gang formået at finde vej til studerende i både Holland og Sverige.

Danya, der læser International Development Management i Holland og Mikael, der læser Sustainable Urban Planning and Design i Sverige, er taget til Danmark, hvor de gennem What-if-Lab, er blevet matchet med henholdsvis Envidan og WaterZerv.

Ifølge Mikael er han blevet taget imod med åbne arme og med en nysgerrighed på den viden og faglighed som han besidder.

Helt konkret har Mikael arbejdet sammen med Envidan og Aarhus Kommune om et byplanlægningsområde nord for Aarhus, som stadig er på tegnebrættet. Gennem sit speciale har Mikael blandt andet arbejdet med begrebet Water Wise Cities, og hvordan man igennem byplanlægning, kan arbejde med regnvand som ressource til at skabe bæredygtige og livable cities.

Ifølge Mikael har det været en spændende proces at komme til Danmark for at skrive sin opgave og fortæller:

Jeg blev opmærksom på What if Lab og synes det lød som en god mulighed for at samarbejde med en virksomhed omkring mit projekt og så kunne jeg også rigtig godt lide idéen om, at jeg ikke selv skulle stå for det formelle, men at jeg blot kunne koncentrere mig om min opgave og samarbejdet.

Han fortæller videre:

Envidan har været virkelig åbne over for mig og har spurgt nysgerrigt ind. Jeg har også fået mulighed for at være med ude hos dem nogle dage, fået indsigt i deres hverdag og været en del af projektmøderne.

Dhanya er optaget af interessentsamarbejdet i klimatilpasningsprojekter og hjælper virksomheden WaterZerv med at videreudvikle og forbedre InflowGo – en AI-acceleratet model, som har til formål at gøre regnvandsmodellering tilgængelig for alle interessenter i vandsektoren, og forbedre samarbejdet i sektoren frem for at arbejde i siloer.

For Danya var det tanken om at tage til udlandet og skrive opgave der trak. Men selve konceptet i What-if-Lab var noget af det, der fik hende til at tage af sted. Hun fortæller:

Jeg ledte efter et sted hvor opgaven ikke på forhånd var fuldstændig defineret, men hvor jeg kunne vælge min problemstilling og interesse og derefter blive matchet med en virksomhed. Derudover havde det også stor betydning for mig, at jeg hos What-if-Lab, ville få en fysisk kontorplads sammen med andre studerende, og at jeg derigennem ville kunne få den sparring jeg havde brug for.

Vand som fremtidig karrierevej

Som del af deres deltagelse i What-if-Lab projektet, er de blevet en del af et netværk, hvor de blandt andet har taget del i Young Water Professionals årlige konference og deltaget på Ocean Youth Summit, hvor de har fået indsigt i hvad den danske vandsektor har at byde på.

At deres opgave skulle tage afsæt i en udfordring med vand i fokus, var ikke givet på forhånd, men de er begge enige om, at de nu har fået øjnene op for en branche og et område som er virkelig spændende og som sagtens kunne blive en mulig karrierevej i fremtiden.

Læs mere om What-if-Lab

 

What-if-lab var et projekt under Erhvervsfyrtårnet for Vandteknologi, der skulle tiltrække talenter og booste innovationen i vandsektoren. What-if-lab og Erhvervsfyrtårnet for Vandteknologi var støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse samt midler fra Den Europæiske Regional- og Socialfonds REACT pulje.



Vil du vide mere?


Aktuelt

Alle nyheder
Nyhed

17. apr 2024

Clean er igen i år vært for Tech Tour med over 45 investorer

Nyhed

2. apr 2024

Syv danske virksomheder modtager midler til internationale aktiviteter

Case

20. mar 2024

EWA Sensors: En simpel sensor med komplekse data

Nyhed

13. mar 2024

800.000 kr. tildelt projekter med fokus på vand- og miljøteknologiske løsninger

Case

27. feb 2024

TheNewSort: LOOP gør en forskel for Startup

Case

13. feb 2024

Fremtidens carbon capture – Forebyggelse af biprodukter af aminbaseret CO2-fangst

Case

8. feb 2024

Kleen Hub: En lokal løsning med global Indflydelse på engangsaffald

Clean og Danish Export Association indgår afalte om større samarbejde. Fra venstre: Scott Allison (Clean), James Armour (Clean), Ilse Korsvang (DEA) og Klaus Kattenhøj (DEA). (c) Clean
Nyhed

30. jan 2024

Clean og Danish Export Association indgår aftale

Nyhed

19. jan 2024

Fem SMV’er modtager støtte til international satsning

Nyhed

11. dec 2023

Ny hjemmeside og opdateret visuel identitet for Clean

Nyhed

21. nov 2023

195 mio. kr. skal hjælpe virksomheder med at mindske deres klimaaftryk