REFURB

Udvikling af et attraktivt og ambitiøst renoveringstilbud

Formålet med projektet er at give private hus og lejlighedsejere et overblik og et attraktivt og ambitiøst renoveringstilbud.

REFURB består af et konsortium af 13 partnere og mange samarbejdspartnere på tværs af EU. Partnere fra Danmark, Belgien, Holland, Tyskland, Slovenien og Estland er repræsenteret i konsortiet. De danske partnere er CLEAN, ProjectZero og Aalborg Universitet. Ambitionen er op til 50-80 % reduktion af energiforbruget.

Pakketilbuddet indholder forskellige renoveringspakker målrettet de udvalgte målgrupper, Der er efter en nærmere analyse af kunderejsen og succesmulighederne valgt at fokusere tilbuddet til unge familier samt modne par, hvor børnene er fløjet fra reden. I Danmark, Holland og Belgien er der desuden fokus på en-familie huse opført 1950-1980 hvor der i Tyskland, Slovenien og Estland er fokus på ejerlejligheder i etagebyggeri.

Projektet forsøger at løse den samfundsmæssige udfordring, at vi halter bagefter med at spare på energien i vores bygninger, hvis vi skal nå målet om 35 % reduktion inden 2050.

Projektet er nu så langt, at der er en afsluttende konference i Bruxelles den 10.okt. med invitation til ”high level stakeholder and policy makers”, hvor de forskellige ”compelling offers” fra hvert land præsenteres tillige med finansiering og forretningsmodel. I efteråret 2017 skal der desuden udvikles en roll-out plan for Danmark, hvori der vil indgå drøftelser med byggeriets partnere.

Projektet afsluttes marts 2018.

Partners

Vito
Bostoen NV
Bauverein Halle & Leuna
Intercommunale Leiedal
isw Institut für Strukturpolitik und Wirtschaftsförderung gemeinnützige GmbH
Recticel B.V.
Tartu Regiooni Energiaagentuur MTÜ
Project Zero A/S
AAU Aalborg Universitet
Provincie Fryslân
CLEAN
Fudura B.V.