C40

City Solution Platform

City Solutions Platform – Best Practise for Storbyudfordringer

Byer overalt i verden kæmper for at finde bæredygtige løsninger på udfordringer, der har vokset sig større end byerne selv. CLEAN og storbysammenslutningen C40-Cities vil igennem City Solutions Platform (CSP) projektet skabe muligheden for at adressere og udvikle løsninger til byernes udfordringer.

CSP er et samarbejde mellem CLEAN og storbysammenslutningen C40. I CSP-projektet rettes et strategisk blik mod udvalgte byers grønne udfrodringer med det formål at etablere bæredygtige offentlige-private partnerskaber.

Byerne er problemejere, og de skal introduceres til løsninger så tidligt som muligt. Netop det a bygge en platform for den tidlige interaktion er en væsentlig del af formålet med CSP, som på længere sigt skal kunne fungere som katalysator for reproducérbare løsninger påbyers udfordringer.

I CSP-projektet var byerne Melbourne, Rio de Janeiro, Seattle og Sydney udvalgt som introduktions byer til at gennemgå processen med det formål at finde løsninger på deres udfordringer, hhv. indenfor håndtering af oversvømmelser, affaldshåndtering, mobilitet og vedvarende energi.

Den indledende fase med de fire introduktionbyer aflsuttede i i slutningen af 2017 med stor succes og positiv feedback fra byerne. Næste fase af projektet er blevet lanceret med støtte fra Realdania. Athen er her blevet udvalgt som næste by til at være en del af processen med deres udfordring om urbane varme øer. Læs mere om Athens byudfording og processen her

Rambøll Group
Danfoss A/S
Grundfos
RTI
Hitachi Consulting Danmark
Realdania
KK Københavns Kommune
CLEAN
BMW
Nordic Innovation
Partnere