C40 City Solutions Platform

C40 City Solution Platform

City Solutions Platform – Best Practise for Storbyudfordringer

Byer overalt i verden kæmper for at finde bæredygtige løsninger på udfordringer, der har vokset sig større end byerne selv. CLEAN og storbysammenslutningen C40-Cities vil igennem City Solutions Platform (CSP) projektet skabe muligheden for at adressere og udvikle løsninger til byernes udfordringer.

CSP er et samarbejde mellem CLEAN og storbysammenslutningen C40. I CSP-projektet rettes et strategisk blik mod udvalgte byers grønne udfordringer med det formål at etablere bæredygtige offentlige-private partnerskaber.

Byerne er problemejere, og de skal introduceres til løsninger så tidligt som muligt. Netop det a bygge en platform for den tidlige interaktion er en væsentlig del af formålet med CSP, som på længere sigt skal kunne fungere som katalysator for skalérbare løsninger på byers udfordringer.

Byerne Melbourne, Rio de Janeiro, Seattle, Sydney og Athen har indtil videre deltaget, med det formål at finde løsninger på deres udfordringer, hhv. indenfor håndtering af oversvømmelser, affaldshåndtering, mobilitet, vedvarende energi og klimatilpasning.

Projektet er blevet lanceret med støtte fra Realdania.

Udfordringer fra C40’s 96 byer vil således blive annonceret gennem CLEAN og C40’s platforme.

Partners

Rambøll Group
Danfoss A/S
Grundfos
RTI
Hitachi Consulting Danmark
Realdania
KK Københavns Kommune
CLEAN
BMW
Nordic Innovation

Nyheder   |   23 Januar 2020

Lancering af Clean Footstep

Den 14. december 2019, blev initiativet Clean Footstep igangsat på Copacabana i Rio de Janeiro. Clean Footstep har til formål at reducere mængden henkastet affald på Copacabana ved at skabe nye partnerskaber mellem lokale aktører. (eng.)

Nyheder   |   05 November 2019

CLEAN driving waste management opportunities in Brazil and the South American Region

During the week of 21-25 October 2019, CLEAN together with Innovation Norway and Tillväxverket, facilitated three co-creation workshops on waste management opportunities in both the Cities of Rio de Janeiro and Sao Paulo.

Nyheder   |   07 December 2018

Klimavenlig Eurovision 2019

Med Støtte fra Realdania, har CLEAN og C40 lanceret City Solutions Platformen, en innovativ platform for byer og virksomheder til at skabe løsninger sammen. I maj 2019 vil Tel Aviv afholde Eurovision og som en af City Solutions Platform byerne, leder de efter klimavenlige løsninger til mega events.

Nyheder   |   08 Februar 2018

City Solutions Platform – Samarbejdsprojekt mellem byer og den private sektor for at skabe en fælles arbejdsplatfrom.

City Solutions Platform (CSP) startede sin pilot fase I 2017 hvor den skabte et stærkt samarbejde mellem forskellige leverandører for at gennemføre klimaaktioner i en række byer for at implementere konkrete bæredygtighedsløsninger.

Nyheder   |   18 Oktober 2017

City Solutions Platform Update

Update on the activities, outcomes, and next steps of the four pilot cities in the CLEAN-C40 City Solutions Platform.