Presse

Vi skubber til den grønne omstilling - ved at være den

Som Danmarks grønne klynge, er CLEAN leveringsdygtig i godt stof inden for cleantech. Vi ved, hvad der rører sig og kan hurtigt og nemt henvise til relevante personer i virksomhederne, offentlige organisationer og eksperter.

Som klyngeorganisation befinder CLEAN sig i en afgørende situation. Vi har cementeret vores rolle som klyngen inden for energi- og miljø, og har fundet en model for at hjælpe virksomhederne med at lave forretning ud af den grønne omstilling. Og det virker.

I CLEAN iagttager vi klyngens strategiske rejse som opdelt i fire perioder. Den første lange periode fra 2006-2014 bestod af mere fragmenterede, regionale klyngeinitiativer. I perioden 2014 2016 fandt konsolideringen af den egentlige klynge sted. Fundamentet for en udvidet projektportefølje blev skabt, og organisationen blev trimmet.

I 2016-2018 er fokus på at give klyngen retning og perspektiv. Det indebærer bl.a. alignment af processer og yderligere formalisering af organisationen.

Som landsdækkende klynge med en stærk medlemsbase og projektportefølje ser vi nu fremad, og fokuserer på, hvordan vi kan skabe endnu mere vækst og beskæftigelse i danske cleantech virksomheder.

Kontakt os endelig, hvis du er ude efter en god historie eller for en nærmere snak om samarbejde