Sjette møde i Partnernetværket for Cirkulære Kommuner

28. Aug 2019 kl. 09:00 - 15:00

Onsdag den 28. august samles vi igen i Partnernetværket for Cirkulære Kommuner. Denne gang er temaet lokalplaner og cirkulær byudvikling. Skynd dig derfor at tilmelde dig og dine kollegaer, som sidder med lokalplaner og byggeri i en midtjysk kommune, så I er sikret en plads på det 6. netværksmøde i Aarhus.

Lokalplaner og cirkulær økonomi i det byggede miljø
Til at gøre os klogere på lokalplaner og hvad man kan og ikke kan bruge den til, når man gerne vil fremme cirkulært byggeri som kommune, har vi bl.a. inviteret Erhvervsstyrelsen og flere kommuner, der allerede arbejder med det. 

Erhvervsstyrelsen vil fortælle lidt om, hvad man skal være opmærksom på – og så vil de meget gerne have jeres indspark til, hvad man evt. kunne ændre, for at gøre kommunernes arbejde lettere.

Torben Gade fra Kolding Kommune kommer og fortæller om en ny cirkulær bydel og hvilke udfordringer, der er i forbindelse med cirkulært byggeri og lokalplaner.

Suzanne Eben Ditlevsen fra Aarhus Kommune, som arbejder på et projekt, hvor bygherre er meget ambitiøs ift. cirkulær økonomi, vil fortælle os om de udfordringer store ambitioner kan skabe, når det skal tilpasses helhedsplaner og lokalplaner.

Efter de spændende oplæg vil vi gå mere i dybden med, hvordan man så kan bruge lokalplaner og hvilke ændringer, der kunne være særligt brugbare for at gøre det lettere i fremtiden at sætte ambitiøse cirkulære krav og mål.

 

Vi glæder os til at se jer!

 

 

 

Kort om netværket
I Partnernetværket for Cirkulære Kommuner arbejder vi på at få skubbet cirkulær økonomi ind i det byggede miljø. Vi samler kræfterne på tværs af kommuner, der er fælles om at skabe ny praksis igennem demonstrations- og udviklingsprojekter, som kan rykke bygge-, anlæg- og nedrivningsprocesserne i den cirkulære retning. Noget der vil gavne både borgere, medarbejdere og lokale virksomheder. På den måde er kommunerne med til at drive innovation i branchen, der kan skabe bæredygtig vækst og eksport af nye cirkulære teknologier, koncepter og produkter til resten af verden. Netværket er en del af det midtjyske projekt Circularity City.