16. dec 2024
Grounded Cups fremmer cirkulær produktion igennem Closing Loops
Grounded Cups har taget et stort skridt i arbejdet med at gøre deres produkter fuldstændige cirkulære. Deres kopper – lavet af kaffegrums – er blevet testet med imponerende resultater, og kan nedbrydes effektivt på under seks måneder.
Komposterbare kopper: Fra affald til ressource
Grounded Cups har skabt en smart og bæredygtig cyklus, hvor kaffegrums genanvendes til at skabe kopper, der efter brug skal kunne returnere næring til jorden. Testresultaterne viser, at kopperne – uanset materialetykkelse – nedbrydes effektivt på ca. 4 måneder. Det gør dem til en ideel løsning for den miljøbevidste forbruger og naturen.
At udvikle et produkt, der ikke bare kan komposteres, men forhåbentligt også berige jorden, er en milepæl for Grounded Cups. De har nu en løsning, der demonstrerer, hvordan cirkulær økonomi fungere i praksis.
Closing Loops som drivkraft for udviklingen
Grounded Cups har igennem deres Closing Loops-projekt, samarbejdet tæt med Teknologisk Institut samt krebs og co. Projektet, som har Clean – Danmarks vand-og miljøklynge bag sig, har fokuseret på at optimere værdikæden. Dette har for Grounded Cups inkluderet testning, fermentering, produktion og udforskning af nye teknologier for at maksimere udnyttelsen af kaffegrums og andre affaldsressourcer.
Netop CØ-projektet drejer sig for Grounded Cups, om at få strømlinet deres værdikæde. For dem har det betydet at lokal produktion er blevet et kerneelement i Grounded Cups’ strategi. Virksomheden samler kaffegrums ind fra danske leverandører og sørger for, at hele værdikæden forbliver så tæt på Danmark som muligt.
“Teknologisk Institut har været uvurderlige i vores arbejde med at udvikle fermenteringsprocesser og andre teknologier, der gør vores produktion endnu mere effektiv og miljøvenlig.” – Marcus Byrgesen co-founder af Grounded Cups.
Igennem samarbejdet i Closing Loops projektet, har Grounded cups opnået nye partnerskaber og samarbejder, som både er relevante nu og her, men også er relevante i fremtidige projekter.
”Vi har også etableret partnerskaber med virksomheder som Nordinvent, der arbejder med bioraffinering, hvilket åbner op for nye muligheder” – Marcus Byrgesen.
For yderligere at demonstrere produktets værdiskabelse er virksomheden i gang med spiringstests. Her undersøges det, om jorden, hvor kopperne er nedbrudt, kan fremme plantevækst og fungere som gødning.
“Vi tester nu, hvordan næringsstofferne fra kopperne påvirker væksten af forskellige planter. Det giver os indsigt i, hvordan vores produkt ikke bare er bæredygtigt, men også kan bidrage til en rigere jord.” – Marcus Byrgesen.
Klar til storskala produktion
Fra januar 2024 vil Grounded Cups øge deres produktion fra de nuværende 30.000-40.000 kopper om måneden til en halv million kopper om måneden, med ambitionen om at nå 6 millioner kopper årligt.
“Vi har skabt et produkt, der allerede opfylder principperne for cirkulær økonomi. Vores fokus er nu at skalere produktionen, samtidig med at vi forbliver tro mod vores bæredygtige værdier. Vi vil bruge danske ressourcer som kaffegrums og holde produktionen så lokal som muligt” – Marcus Byrgesen, Grounded Cups.
Grounded Cups, har igennem et tværfagligt samarbejde igennem Closing Loops med partnerne Clean, J. Krebs og Co A/S og teknologisk institut, forvandlet affald til en ressource, som skaber værdi både for miljøet og fremtidens bæredygtige løsninger.
Projektet er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Union.
Vil du vide mere?
-
Sean Coogan
Projektleder
Tel +45 23 91 76 72
sec@cleancluster.dk
Linkedin